maanantai 2. syyskuuta 2013

Inspiraatiota syyspukeutumiseen

Vaikka nippanappa loikkasimme juuri syyskuun puolelle, olen ehtinyt haaveilla syyspukeutumisesta päässäni jo pienen ikuisuuden. Olen jo hetken halunnut kaivaa nahkatakit esille, pistää shortsit talviunille, ottaa nilkkurit laatikoistaan ja haaveilla muhkeista neuleista, sekä huiveista. Vaikka kesästä on aina hiukan haikea luopua, odotan syksyä silti super innolla. Se, jos joku vasta inspiroivaa aikaa onkin!

Onneksi ajankohta on jo käsillä ja kohta saan ihan oikeasti vetäistä nuo yllämainitut niskaani ja sanoa byebyet tylsälle shortsivalikoimalleni, joista en ole ollut niinkään inspiroitunut tänä kesänä ;) Inspiraatio-kansioni suorastaan pursuaa toinen toistaan inspiroivempia syystamineita, joten kurkkastaanhan minkälaisissa värimaailmoissa minut tullaan tänä syksynä näkemään;
Valkoista, kiiltonahkaa, mustaa, nahkaa, kultaisia yksityiskohtia ja asusteita..
Hauska nähdä miten oma tyyli kehittyy kokoajan, ihan tietämättään. Blogin alkuvaiheilla en olisi voinut kuvitellakkaan (koskaan!) pukeutuvani muuhun kuin nudeen ja vaaleisiin sävyihin. Oli sifonkia, röyhelöitä, hopeanvärisiä asusteita, tyttömäisiä hiuspantoja. Monet sieltä ajoilta kulkeneet lukijat tämän varmasti muistavatkin - olin aivan fanaattinen nudehullu! Olin varma, että olen vihdoin löytänyt sen "oman juttuni" ja tyylini, enkä olisi koskaan voinut tuolloin kuvitella joskus vielä lämpeäväni nahkahousuille, mutta niin se mieli vaan muuttuu ja ihmiset sen mukana.

Viime kesän lopulla huomasin kasvaneeni yli siitä vaaleanpunaisesta hattarasta, johon päästä varpaisiin verhouduin. Hopeanvärisiin asusteisiinkaan ei tuntunut enää luontevalta sujahtaa - olinkohan saanut yliannostuksen omasta tyylistäni?
Ja vaikka nyt puhutaankin niinkin vakavasta aiheesta, kuin omasta pukeutumisesta niin täytyy myöntää, että jo pelkkä ajatus jostain "erilaisesta" hämmennytti. Muistan pukeneeni nuden sävyjä ylleni vielä pitkään, vaikka se ei tuntunut enää niin omalta jutulta, koska en vain yksinkertaisesti uskaltanut tuoda jotain uutta ja erilaista pukeutumiseeni. Piti olla sitä tuttua ja turvallista.

Hauska ajatella näin jälkikäteen, mitä sitä onkaan tuolloin mielen päällä pyöritellyt. Se jos minkä olen oppinut on, ettei oma tyyli ole varmastikkaan koskaan täysin valmis. Uskon, että ihmiselle kehkeytyy erilaisia "tyylejä" elämän ja etenkin identiteetin mukana ja ne kehittyvät jatkuvasti. Niinkuin silloin teininä kun conssit ja vahvat rajaukset olivat THE juttu (kyllä, minullakin!) ja ei aikaakaan kun kuviohin astui jo hempeän vaaleanpunaiset rusettipuserot. Ja nyt taas klassisemmat vaatekappaleet pienellä särmällä varustettuna tekevät mielestäni tyylistä kiinnostavamman.
Kuvat: Pinterest & Classy In the City
Ainut seikka minkä olen vanhasta tyylistäni säilyttänyt on se, että pohja toimii samana. Rakastan klassisia, yksinkertaisia vaatteita ja yritän soveltaa niitä pukeutumiseeni edelleen. Rusettipannat eivät siis ole totaalinen ei, vaan saattavat kulkeutua päivänasuuni edelleenkin. Tyylini ei siis kovin radikaalisesti muuttunut, mutta minulle jo mustaan pukeutuminen on huima harppaus eteenpäin, niin hassulta kuin se kuullostaakin. Ja se, että ihan rehellisesti voin todeta viihtyväni tuossa värissä nykyisin.

Joten, tänä syksynä tsemppaan jokaista liikkumaan yhden askeleen mukavuusalueeltaan ja kokeilemaan jotain uutta! Itse lupaan saada mun pepun kursittua nahkapökiin ja repäisen!!! :D

28 kommenttia:

  1. Ihan pakko sanoa kun kaikki aina marmatavat että hint of luxury bloggari matkii sinua niin nyt voisi melkein sanoa toisinpäin.. :D
    Hän on monta kertaa blogissaan kommentteihin vastannutkin että hänen mielestään teidän tyylit ovat aivan erilaiset, hän uskaltaa räväyttää ja hänen tyyliinsä nahkatakit ovat esim. aina kuuluneet. Kiva kuitenkin että säkin vihdoinkin uskallat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootko sä oikeasti ihan tosissasi kommenttisi kanssa? :D Voi sinua raasua, se nyt sattuu olemaan tämän syksyn trendi, johon olen muun bloggarin tavoin ihastunut. Nahkatakin omistaminen tuskin tekee kenestäkään "matkijaa", mutta voimme sopia niin kun kovin kärkkäästi minua lähestyt ;) Itse olisin vain ja ainoastaan imarreltu, mikäli joku blogikollegoistani inspiroituituisi asuistani niin, että haluaisi soveltaa niitä omaankin pukeutumiseen. Mutta eiköhän IP:osoitteesi näkeminen kertonut sen verran, että osaan ainoastaan naurahtaa hauskalle kommentillesi ;p

      Poista
  2. Voisitko esitellä nahkatakkisi? :) Et olekaan koskaan maininnut että sinulta sellaista löytyykään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti voin! Vaikka olisit tosin voinut sen tuossa aikaisemmassa kommentissasi jo kysäistä :)

      Poista
    2. Tekeekö ihmiset oikeasti tälläistä että eka jättävät arvostelevan kommentin ja sitten heti perään kannustavamman/kiinnostuneemmam? Olen joskus jostain blogista lukenut kun bloggaaja kirjoitti tuosta aiheesta mutta silloin ajattelin että ei se varmaan ole yleistä puuhaa.. :D
      Ja nyt varsinaiseen asiaan pystykkö suositteleen jotain hinta-laatusuhteeltaan hyvää ravintolaa helsingin kampin läheltä? :)

      Poista
    3. Ei se kyllä ihan järkeenkäyvältä puuhalta tunnu, mutta näköjään meillä kaikilla on omat huvimme;D Ja se heille suotakoon!

      Ääh, nyt täytyy valitettavasti myöntää, että syön ulkona todella todella harvoin, eikä näin ollen mulla ole oikein mitään paikkaa suositeltavana :/ Ainut paikka mikä kampin läheisyydestä tulee mieleen on Empire Plaza (kiinalainen), joka sijaitsee kampin 2.kerroksessa. Jos siis kiinalaisesta tykkää, niin mielestäni tuo on ihan kokeilemisen arvoinen paikka :)

      Poista
    4. Kiinalainen on enemmän kuin mieleen mutta juuri viime hesan reissulla tuli käytyä kiinalaisessa. Mutta jatkan googlettamista. Jotenki tuntuu olevan kiven alla ravintolat mitkä ei olisi pikaruokaloita mutta ei kuitenkaan mitää ökyravintoliuta ;/

      Poista
    5. No voihan! Toivottavasti löydätte hyvän raflan, jossa on hinta-laatusuhde kohdillaan. Minullakin tulee ainoastaan mieleen nämä farangit ym. jotka ovat olleet pinnalla, mutta pienistä annoksista siellä saa ainoastaan pulittaa :/ Joten lukijat, vinkatkaahan tekin, mikäli mieleenne juolahtaa jotain hyviä ruokapaikkoja Kampin läheisyydestä! :)

      Poista
    6. Don corleone, kampissa :) Ihana paikka, suosittelen!
      Kampissa on myäs bbq house sekä minos, joista olen kuullut hyvää!

      Poista
  3. Sulla on aina ollu ihana tyyli, niin inspiroiva :) Nude on iha väri vaatteissa mutta kyllä kaupasta usein tulee ostettua mustia vaatekappaleita, kun ne sopii kaiken kanssa niin hyvin.
    Asukuvia olisi ihana nähdä pitkästä aikaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos ihanainen! Nude kuuluu edelleenkin vaatekaappini kulmakuviin, tosin enää se ei ole niin suuressa roolissa kuin ennen. Syksyllä on kivempi pukeutua tummiin, nyt kun tukkakin on vaaleampi niin yleisilmeestä ei tule liian tummanpuhuva :) Valkoisen ja mustan yhdistelmä tosin on vienyt sydämeni mennessään, esim kaikki kaksiväriset paidat ja takit. Oih.. ♥

      Asukuvia yritän saada pian napattua! :)

      Poista
  4. Ihania kuvia, tosiaan kyllä syksyn tullen tummemmat sävyt eksyy päälle... :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos Janette! :) Totta, syksyllä on aikamoinen vaikutus pukeutumiseen. Omalla kohdallani syksy on ehdottomasti inspiroivinta aikaa ja sen huomaa hyvin myös ketjuliikkeiden tarjonnasta! Esim. Zaraan on rantautunut toinen toistaan ihanempia syysvaatteita ja siinä onkin kukkaron nyöreissä pitelemistä ;)

      Poista
  5. Hey,
    I'm absolute in love with your LV collection and your style in general! <3
    And may I ask you for advice? I have the Speedy 30 in Damier Azur and LOVE it but I'm planning on getting something more .. "versatile" (I guess that's the right word :D). Something I can use for shopping and university.. I thought about the Neverfull but I'm not sure about the pattern (I dress a lot! like you - bright colors, very classy, light blonde hair ..). What would you recommend?

    xx

    Carina

    VastaaPoista
  6. En tiedä kuin paljon oot syksyihmisiä, mutta itse ainakin odotan jo innolla! :D Tosiaan olisi kyllä kiva nähdä esittelyä nahkatakeistasi! Itsekin olen ihastunut nahkatakkeihin niin, että päätin konjakin ruskean tilata, kun musta ja beige jo löytyvät kaapista :) Saappaat pitäisi löytää sitten takkiin vielä ja kokonaisuus olisi kasassa. Selailin tässä ajankuluksi blogisi vanhempiakin tekstejä. Pakko kyllä myöntää, että tuo sun ruskee tukka on kyllä vaaleaa kivempi, etenkin tämänhetkinen kesäsävy :) Tuli hiukan pitkä juttu, mutta niin kiva on tää sun blogi! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kuule minäkin! Syksy on ihanaa aikaa, varsinkin pimenevien iltojen takia kun saa ripotella kynttilöitä pitkin poikin ja nauttia ainostaan niiden tuomasta tunnelmasta :) Nahkatakeista voisinkin raapustaa postauksen, tosin ihan niitä perus bikermallisia multa ei löydy, vaan enemmänkin sellaisia "naisellisia" malleja, kuten lyhkäisiä ja vaaleita, mutta laitetaan idea korvan taakse ;)

      Tykkäsin itsekkin tuosta tummasta tukasta, mutta siinä oli todella kova hoitaminen :/ Varsinkin kun mulla oli siinä mukana punaisen vivahteita niin colormask oli kovassa käytössä ihan päivittäin. Lisäksi tukkani pohjaväri on niin vaalea, että tummemmat värit haalistuvat alta aikayksikön. On tämä mun nykyinenkin hieman kulahtanut, mutta olkoot, vaalea vaan tuntuu omimmalta :)

      Mutta ihana kun jätit kommentin ja kiitos hirmuisesti ♥

      Poista
  7. Oon inspiroitunut sun nudetyylistä useasti ja itsekin päätynyt kokeilemaan, mutta tummemmat värit on kuitenkin enemmän omaa tyyliniäni, joten innolla odotan uusia asukuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kyllä mussa edelleenkin pieni nudehiirulainen asustaa, mutta syksyllä tummat värit tuntuvat olevan aika must :) Mukava kuulla, että sinäkin olit siellä ruudun toisella puolen hivenen innostunut tuosta mun villityksestä! Katsotaan jos saisin ensi viikolla kameran kätösiini ja muutamat koekuvat napattua ;)

      Poista
  8. Olipa inspiroiva postaus! :) Täälläkin ollaan himoittu nahkapökiä jo viime syksystä saakka, ehkä tänä syksynä saan sellaiset vhdoin hommattua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! Laitoin alkuviikosta hennesin tekonahkabyysat tilaukseen ja niiden saavuttua perille täytyy niitä hieman kehaista, mielettömät! Tykästyin kovasti housujen matskuun, se on sellainen mattapintainen eikä yhtään (ah niin ihana) kiiltäväpintainen lateksimatsku :D Suosittelen kurkkamaaan, jos vaikka sinä olisi ne etsimäsi nahkahousut ;)

      http://www.hm.com/fi/product/11908?article=11908-A

      Poista
  9. Alan kohta vakavasti epäilemään ettei tolla yhellä ole kaikki iha kotona. Just kirjottelit Eveliinalle noista nahkahousuista ja arvaappa vaan kuka niitä esittelee jo omassa blogissaan ?:-D haha

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alan kohta vakavasti epäilemään että HÄN ei taida olla AINUT joka tässä "apinoi" ;) Näin kommentin jossa puhuttiin tämän toisen osapuolen kynsistä että HÄN matkii sinua (?) vaikka sinähän tässä taidat häntä matkia?
      http://www.huuto.net/kohteet/gina-tricot-hopeanvarinen-rannekoru-strassi-helmella/282049108
      Aivan identtinen muoto kynsissä kun hänen jo ajat sitten näkyvissä kynsissään ja lakkakin on identtistä. Voi voi voi :D

      Poista
    2. Muahahahaa sinun kanssasi ;D Viimeisin kynsimalli on ollut minulla jo toista vuotta, jonka voit havaita useita postauksia taaksepäin kelattuna. Näkyihän sama sävy täälläkin postauksessa; http://asecrettroveofluxury.blogspot.fi/2013/07/mokilta-palaaja.html

      Joten mitenköhän se nyt menikään.. ?! ;)

      Sun kommentit on aina yhtä viihdyttävää luettavaa, mutta suosittelen sulle siltikin jotain kehittävämpää tekemistä, sillä tiedän jo kuka olet, mutta ilmeisesti sinulla on tekemisen puutetta ;D Uskallat siis varmasti ensi kerralla kirjottaa jo omalla nimelläsi, jookosta? ;)

      Poista
  10. Hei. Ihana kollaasi. Mistä Hermeksen musta-kulta kuva on peräisin? Mietin vain kun korut näyttävät feikeiltä silmiini, ovat hitusen erilaiset kuin omat aidot vastaavani.. Ajattelin vain jos et halua käyttää feikkejä kuvissasi. Kiitos kauniista blogista!
    -Marianne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Marianne! Ja pahoitteluni pitkästä viiveestä vastauksessani, kommenttisi oli jostain syystä kadonnut brittiavaruuteen ja huomasin sen sattumalta vasta juuri! Kuvat on napsastu Pinterestistä, sekä Classy In The City-sivustoilta. Aitouteen en sen kummemmin perehtynyt kuvien nappaamisen yhteydessä, vaan ainoastaan inspiroituneena nappasin ne mukaan kollaasiin.

      Kiitos suuresti! ♥

      Poista
  11. voi että kuinka ihania kuvia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, Pinterest on täynnä vaikka mitä ihania inspiskuvia.. ♥

      Poista

Suositut tekstit